CUM FUNCŢIONEAZĂ.

Instrucţiuni de operare şi videoclip cu detalii despre utilizarea serviciilor BMW ConnectedDrive.

Ce este disponibil şi cum funcţionează? Îţi prezentăm cele mai importante servicii, aplicaţii şi sisteme şi îţi aratăm în câţiva paşi tot ce trebuie să ştii pentru a putea utiliza aceste servicii.

Citeşte în continuare

SERVICII ŞI APLICAŢII BMW CONNECTEDDRIVE

 • Servicii ConnectedDrive

  Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă o gamă extinsă de servicii şi aplicaţii inteligente şi îţi furnizează informaţii şi divertisment în timpul călătoriei.

 • BMW Apps

  Încarcă aplicaţiile selectate pe smartphone sau tabletă şi foloseşte-le ca atare sau direct în automobilul tău BMW.

 • Apel de urgenţă

  Apelul de urgenţă BMW stabileşte o conexiune automată cu serviciul unic de urgenţă 112, atunci când este nevoie – fără a fi necesară utilizarea unui telefon mobil.

  Apelul telefonic poate fi declanşat şi manual.

 • BMW Teleservices

  Extrem de practică: funcţia BMW Teleservices îţi programează automobilul BMW la service şi te conectează uşor şi rapid la serviciul BMW Mobile Care.

Servicii BMW i ConnectedDrive

 • Navigaţie BMW i

  Modul rapid şi economic: atunci când este conectată, funcţia Navigaţie BMW i te ghidează pe ruta cea mai eficientă până la destinaţie.

COPILOTUL TĂU BMW.

          

 • Asistent la direcţie şi la menţinerea traseului, cu sistem de asistenţă în ambuteiaje

  Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului, care include sistemul de asistenţă în ambuteiaje, poate fi activat pentru a te sprijini în situaţiile de condus monotone. Între 0 şi 210 km/h sistemul direcţionează optim automobilul şi îl menţine pe mijlocul benzii, în orice moment şi indiferent de suprafaţa de rulare. Funcţia inovatoare de menţinere a direcţiei este disponibilă cu sau fără pilot automat.

 • Pilot automat cu funcţie Stop & Go

  Pilotul automat cu funcţie Stop&Go, care include funcţia de Avertizare în caz de coliziune şi Activare frâne de urgenţă, te avertizează asupra automobilelor care staţionează, menţine o distanţă preselectată faţă de automobilul din faţă, decelerează viteza automobilului până la oprire atunci când este cazul şi apoi accelerează automat înapoi la viteza de navigare, imediat ce traficul permite acest lucru.
  Disponibilitate funcţiilor diferă în funcţie de modelul BMW ales.

 • Sistem de asistenţă pentru menţinerea benzii de circulaţie

  Atunci când modul de condus automat nu este activat, conducătorul auto este sprijinit de Asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu protecţie activă împotriva coliziunilor laterale. Acest sistem intervine activ în direcţionare, pentru a împiedica părăsirea neintenţionată a benzii sau coliziunea cu obstacole situate în părţile laterale ale automobilului. Dacă sistemul de Avertizare de proximitate este activat, iar automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW reacţionează imediat prin avertismente ce cresc în intensitate, apoi frânează uşor şi în final decelerează viteza automobilului până la oprire completă.

 • Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie

  Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi avertizează conducătorul auto în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului. Dacă în unghiul mort al conducătorului auto apar brusc automobile, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie emite un avertisment prin vibraţii ale volanului şi prin iluminarea unui simbolul situat în oglinda laterală.

 • Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie

  Atunci când un alt automobil se apropie cu viteză mare din spate sau se află în unghiul mort, sistemul de Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie te ajută să apreciezi situaţia în mod corect, prin emiterea de semnale vizuale.

 • BMW Head-Up Display

  Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru călătorie direct în câmpul vizual al conducătorului auto, iar astfel acesta se poate concentra exclusiv asupra condusului. Sistemul proiectează informaţii precum viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii, împreună cu servicii de divertisment şi de telefonie.
  Conţinutul afişat diferă în funcţie de echipamentele disponibile pentru automobilul respectiv.

 • Speed Limit Info

  Sistemul Speed Limit Info, care include indicator de interzicere a depăşirii, îţi indică restricţiile de viteză aplicabile sau dacă manevrele de depăşire sunt interzise.
  Conţinutul afişat diferă în funcţie de echipamentele disponibile pentru automobilul respectiv.

 • Parcare de la distanţă

  Funcţia Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) permite conducătorului auto să iasă din automobil înainte de a-l parca. Acesta poate efectua manevra „înainte” sau „înapoi” în spaţiul de parcare îngust sau în garaj, prin funcţia de control de la distanţă. Conducătorul auto activează funcţia Parcare de la distanţă din afara automobilului, cu ajutorul cheii BMW cu afişaj.

 • Asistent la parcare

  Asistentul la parcare include funcţia de orientare liniară şi parchează automobilul complet automat, lateral faţă de drum sau perpendicular pe acesta. Sistemul măsoară spaţiile de parcare disponibile pe lângă care trece conducătorul auto, atunci când automobilul rulează cu viteză mică. În cazul în care conducătorul auto parchează fără ajutorul sistemului Asistent la parcare, sistemul activ de asistenţă la parcare („Active PDC” – „Active Park Distance Control”) oferă protecţie suplimentară cu ajutorul sistemul de Asistenţă la parcarea laterală.

  Conţinutul afişat diferă în funcţie de echipamentele disponibile pentru automobilul respectiv.

 • Cameră video cu perspectivă panoramică

  Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică are funcţii bazate pe camere video, precum cameră video cu perspectivă spate, cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică şi cameră video cu perspectivă 3D. Camerele video din oglinzile exterioare şi camerele video amplasate în partea faţă şi spate a automobilului oferă imagine panoramică la 360°. Camera video cu perspectivă panoramică facilitează ieşirea din intersecţii sau de pe autostradă, iar astfel siguranţa creşte. Imaginile captate de camerele video din partea dreaptă şi din partea stângă a automobilului sunt redate pe Control Display.

 • Cameră video cu perspectivă spate

  Camera video cu perspectivă spate sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier la viteze sub 15 km/h, cum ar fi la parcare. De asemenea, îţi afişează pe Control Display zona din spatele automobilului. Liniile interactive ale benzii măsoară distanţa, iar informaţiile despre raza de întoarcere te asistă în timpul manevrei de parcare. Obstacolele sunt semnalate prin culori.

 • BMW Selective Beam

  Condusul pe timp de noapte devine mai relaxat, datorită Asistentului fază lungă, care detectează orice automobil din faţă sau de pe sensul opus şi îl exclude selectiv şi automat din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Iar astfel poţi beneficia în orice moment de faza lungă, în mod continuu şi eficient.

 • Sistem de navigaţie Professional

  Sistemul de navigaţie Professional oferă conducătorului auto design implementat integral în 3D, împreună cu un concept inovator al interfeţei şi numeroase funcţii pentru navigaţie, birou şi multimedia.

 • Sistem de navigaţie Professional cu Touch Display

  Cea mai recentă generaţie a Sistemului de navigaţie Professional cu ecranul LCD color de 10,25” şi radio BMW Professional cu unitate optică DVD are capacitate de 20 GB de memorie pentru stocarea fişierelor audio, spre exemplu. Sistemul poate fi operat în mod intuitiv, prin intermediul Controller-ului iDrive Touch şi a celor şapte butoane pentru funcţii favorite sau prin Touch Display.

 • BMW Gesture Control

  Prin intermediul „BMW Gesture Control” şi prin anumite mişcări ale mâinii, poţi opera o serie de funcţii selectate. Sistemul recunoaşte gesturi simple precum „glisare” sau „indicare” şi activează acceptarea sau respingerea apelului telefonic, de exemplu. De asemenea, prin mişcări circulare ale degetului arătător poţi regla volumul de redare.