Electromobilitate BMW, încărcare BMW

ÎNCĂRCAREA BMW: RAPIDĂ, SIMPLĂ ŞI FLEXIBILĂ.

Încărcare simplă cu serviciile de încărcare BMW.

ÎNCĂRCAREA BMW: RAPIDĂ, SIMPLĂ ŞI FLEXIBILĂ.Încărcare simplă cu serviciile de încărcare BMW.

Indiferent unde te afli şi care sunt planurile tale cu modelul tău BMW electric, soluţiile pentru încărcare de la BMW şi numeroasele oferte personalizate se asigură că toate opţiunile pentru încărcare la domiciliu sau în spaţii publice îţi stau întotdeauna la dispoziţie. Descoperă electromobilitatea atât de simplă, flexibilă, individualizată şi transparentă pe cât îţi doreşti.

Citeşte în continuare
Electromobilitate BMW, punct de încărcare model electric, încărcare la domiciliu

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

Serviciile pentru încărcare de la BMW îţi permit să-ţi încarci automobilul la domiciliu în mod simplu şi comod, pentru că se folosesc de timpul de parcare deja planificat pentru automobilul tău. Un număr mare de opţiuni diferite sunt disponibile aici pentru tine: cablul de încărcare standard pentru priza de la domiciliu, de exemplu, sau încărcătorul flexibil şi rapid, pe care îl poţi folosi prin intermediul unei soluţii de adaptare la o priza obişnuită sau la o priză industrială cu capacitate de încărcare de 11 kW, pentru încărcare mult mai rapidă, sau poţi opta pentru panoul BMW Wallbox cu capacitate de încărcare de 22 kW, care îţi oferă cea mai confortabilă experienţă dintre toate. Ca alternativă, poţi alege şi Smart Wallbox de la un partener extern cu funcţie de facturare şi control extins. Gama noastră include şi un serviciu de instalare pentru BMW Wallbox sau pentru încărcătorul flexibil şi rapid şi un preţ special la energia verde, pentru încărcare la domiciliu. Partenerul tău BMW va fi încântat să-ţi ofere sfaturi – cu privire la toate aceste aspecte, dar şi la pachetele personalizate.

Electromobilitate BMW, punct de încărcare model electric, încărcare în spaţii publice

ÎNCĂRCARE ÎN SPAŢII PUBLICE.

Eşti în mişcare şi doreşti să încarci bateria modelului tău electric şi plug-in hybrid cât timp îţi faci cumpărăturile sau în timpul călătoriilor mai lungi. Cu serviciile pentru încărcare de la BMW, ai acces la o reţea de puncte de încărcare publice, aflată în continuă creştere, în zonele urbane, în parcări şi pe magistralele importante – inclusiv staţii cu putere mare de încărcare, pentru încărcarea foarte rapidă a modelului tău electric. Staţiile de încărcare sunt afişate în sistemul de navigaţie al automobilului tău BMW, prin intermediul aplicaţiei, precum şi online pe website-ul www.bmw-charging.com.

Electromobilitate BMW, punct de încărcare model electric, încărcare la serviciu

ÎNCĂRCARE LA SERVICIU.

Dacă mergi la serviciu cu modelul tău BMW electric şi plug-in hybrid, serviciile pentru încărcare de la BMW îţi oferă şi acolo opţiuni de încărcare. Tot mai multe companii folosesc serviciile noastre, pentru ca angajaţii lor să poată intra într-un automobil complet încărcat înainte de a călători spre acasă. Poţi folosi reţeaua naţională de puncte de încărcare publice de la diferiţi furnizori, aflată în continuă creştere, sau staţiile de încărcare ale angajatorului tău. Cea mai bună soluţie este să profiţi de informaţiile detaliate privind disponibilitatea infrastructurii publice de încărcare de pe www.bmw-charging.com sau pur şi simplu să afişezi staţiile publice de încărcare prin intermediul sistemului de navigaţie. Vom fi încântaţi să sfătuim şi să susţinem clienţii comerciali sau operatorii de flote care doresc să doteze locaţiile companiilor cu soluţii de încărcare. Pur şi simplu contactează consultantul clientului tău corporate şi beneficiezi de gama noastră de servicii conectate pentru încărcare.

DESCOPERĂ PRODUSELE ŞI SERVICIILE BMW PENTRU ÎNCĂRCARE.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, Smart Wallbox

Smart Wallbox (partener).

În plus faţă de capacitatea de încărcare de 22 kW, Smart Wallbox de la partenerul nostru* oferă servicii suplimentare pentru încărcare inteligentă, datorită conectivităţii extinse. Acesta poate fi integrat într-un sistem existent de gestionare a energiei de la domiciliu şi poate fi controlat în mod comod online. Sunt posibile şi înregistrarea separată şi facturarea procesului de încărcare. *Model de imagine
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, încărcător flexibil şi rapid

Încărcător flexibil şi rapid.

Fie că eşti acasă sau în mişcare – datorită carcasei impermeabile şi a cablului de cinci metri, încărcătorul flexibil şi rapid este versatil şi potrivit pentru folosire pe drum. Cu capacitate de încărcare de până la 11 kW, acesta este potrivit atât pentru reţeaua de curent electric de la domiciliu, dar şi pentru curent cu trei faze. În plus, pachetul conţine şi adaptoarele potrivite pentru diferite tipuri de prize. Pentru a-l folosi la capacitatea sa maximă, este necesară o priză industrială performantă. Serviciul nostru de instalare este disponibil pentru a-ţi oferi asistenţă, dacă doreşti.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, cablu de încărcare standard

Cablu de încărcare standard.

Cablul de încărcare standard cu o capacitate de 2,3 kW este adesea integrat în echiparea standard a modelului tău BMW electric.* Are cinci metri lungime şi în general funcţionează cu o priză obişnuită. Este interzisă folosirea unui prelungitor sau a conectorilor cu prize multiple. O rată de încărcare de 1,3 kW la 6 A este setată ca implicită. Astfel, poţi să dezactivezi complet această limită a curentului electric din meniul cu setările automobilului sau să setezi curentul de încărcare CA la amperajul precis şi în funcţie de instalaţia ta electrică. *ofertă specifică pieţei
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, serviciu de instalare

Serviciu de instalare.

Poţi foarte simplu să rezervi serviciul de instalare odată cu achiziţionarea panoului BMW Wallbox. Acest lucru îţi garantează că panoul este instalat şi pus în funcţiune în mod sigur şi profesionist. De fapt, serviciul poate fi rezervat şi pentru priza noastră industrială eficientă, dacă doreşti să foloseşti încărcătorul tău flexibil şi rapid cu adaptorul potrivit, la domiciliu.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, energie verde

Energie verde.

Preţurile speciale pentru energie verde îţi permit să-ţi încarci modelul BMW electric şi plug-in hybrid exclusiv cu energie de la surse regenerabile şi, astfel, minimizezi şi mai mult amprenta de carbon. Această opţiune poate fi folosită pentru încărcarea automobilului tău BMW sau pentru acoperirea întregii cereri de energie electrică de la domiciliul tău.
Electromobilitate BMW, punct de încărcare model electric, oferte pachet pentru încărcare la domiciliu

Oferte pachet pentru încărcare la domiciliu.

Pachetele individualizate îmbină exact acele produse şi servicii BMW pentru încărcare, care se potrivesc perfect la situaţia particulară de la domiciliul tău. De exemplu, poţi alege un pachet care conţine un panou BMW Wallbox, serviciul de instalare potrivit şi preţul special pentru energie verde, perfect pentru încărcare la domiciliu. Partenerul tău BMW va fi încântat să te sfătuiască şi să transfere toate informaţiile necesare către partenerii noştri, care se vor ocupa de următorii paşi, precum livrare, instalare şi punere în funcţiune.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, încărcare conectată

Încărcare conectată.

Cu serviciile digitale pentru încărcare conectată, găseşti cea mai apropiată staţie de încărcare din zona în care te afli, rapid şi uşor. Sistemul te informează cu privire la disponibilitatea acestora şi la puterea oferită. Acest lucru te ajută să economiseşti timp şi drumuri inutile, atunci când îţi încarci modelul BMW electric şi plug-in hybrid.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, cablu de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice

Cablu de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice.

Pentru încărcare extrem de rapidă la staţiile de încărcare CA, un dispozitiv pentru încărcare cu capacitate maximă de până la 11 kW este instalat în automobil ca echipament standard. Acesta permite încărcarea bateriei electrice până la 100% din capacitatea sa în aproximativ şapte ore şi jumătate, în funcţie de model.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, încărcare CC

Încărcare CC.

Încărcarea CC – aceasta este noua dimensiune a încărcării: la staţiile de încărcare CC, spre exemplu, puterea maximă de încărcare este de 50 kW. Acest lucru înseamnă că, în funcţie de model, bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată până la 80% din capacitatea maximă în aproximativ o jumătate de oră, atunci când eşti pe drum.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, IONITY

IONITY.

Compania IONITY, fondată în parteneriat cu BMW Group, are scopul de a realiza o reţea de încărcare rapidă şi eficientă pentru automobile electrice în Europa – un pas important spre asigurarea mobilităţii electrice chiar şi în călătoriile lungi şi, prin urmare, spre plasarea acesteia pe piaţă. Astfel, îţi poţi încărca modelul tău BMW iX3, de exemplu, de la 0% la 80% în doar 34 de minute. Staţiile cu putere mare de încărcare de la IONITY sunt integrate în reţeaua publică de încărcare de la BMW şi pot fi folosite la un preţ special exclusiv, prin intermediul unui tarif suplimentar.
Descoper-o
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, încărcare conectată

Încărcare conectată.

Cu serviciile pentru încărcare conectată, te poţi folosi în mod eficient de autonomia modelului tău BMW electric şi plug-in hybrid. Sistemul te informează cu privire la cele mai apropiate staţii de încărcare de pe traseul tău şi-ţi indică puncte de interes, precum cafenele sau restaurante, pentru a putea profita din plin de timpul de încărcare.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, cablu de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice

Cablu de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice.

Cablul de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice îţi permite să încarci în mod comod bateria automobilului tău la staţiile publice de încărcare. Acesta poate fi folosit pentru încărcare cu trei faze şi capacitate de până la 22 kW – capacitatea de încărcare exactă depinde de automobil şi de staţia de încărcare. Cablul are cinci metri lungime şi este în Gri Basalt.
Electromobilitate BMW, încărcare model electric, soluţii de încărcare pentru angajatori

Soluţii de încărcare pentru angajatori.

Încărcarea la serviciu oferă o oportunitate comodă şi predictibilă de a-ţi încărca automobilul şi de a folosi timpul disponibil într-un mod mai eficient. Aici departamentul nostru de vânzări corporate oferă numeroase servicii de încărcare de la leasing la managementul flotelor de automobile electrice pentru companii şi angajatori. Acestea necesită hardware special pentru încărcare, precum staţii de încărcare CA/ CC, panouri BMW Wallbox sau prize pentru, care echipamentele corespunzătoare sunt incluse în planul de aprovizionare. În plus, există soluţii de facturare pentru încărcarea automobilelor de serviciu la domiciliu sau pe drum, precum şi multe alte opţiuni pentru clienţi comerciali. Astfel, orice obstacole sunt îndepărtate din rutina ta zilnică eficientă.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE ÎNCĂRCARE.

 • Ce este „Încărcarea BMW”?
  Electromobilitate BMW, încărcare BMW la domiciliu, întrebări frecvente

  Încărcarea BMW reprezintă soluţia noastră completă şi lipsită de griji pentru încărcarea modelului tău BMW. Produsele şi serviciile pentru încărcare de la BMW îţi oferă numeroase oferte personalizate pentru încărcare la domiciliu şi la staţiile publice de încărcare. Cablul de încărcare (mod 3) pentru încărcare în spaţii publice este deja inclus în echiparea standard. Astfel ai acces la o reţea cu peste 450.000 de puncte de încărcare din întreaga lume aflate în interiorul oraşelor, în parcări şi pe magistralele importante – inclusiv staţii cu putere mare de încărcare, pentru încărcare foarte rapidă. În plus, primeşti un voucher de încărcare pe care, în funcţie de model şi de piaţă, îl poţi răscumpăra prin schimbarea acestuia cu produse sau servicii, precum soluţii de încărcare la domiciliu. Fie că este vorba de hardware de încărcare, de soluţii digitale sau alte servicii – gama noastră este în continuă creştere. Aceasta include şi un serviciu de instalare pentru BMW Wallbox şi un preţ special la energia verde, pentru încărcare la domiciliu.

 • Cum îmi pot încărca modelul BMW electric şi plug-in hybrid la domiciliu?

  Cablul de încărcare standard cu o capacitate de 2,3 kW este adesea integrat în echiparea standard a modelului tău BMW electric.* Are cinci metri lungime şi în general funcţionează cu o priză obişnuită. Este interzisă folosirea unui prelungitor sau a conectorilor cu prize multiple. O rată de încărcare de 1,3 kW la 6 A este setată ca implicită. Astfel, poţi să dezactivezi complet această limită a curentului electric din meniul cu setările automobilului sau să setezi curentul de încărcare CA la amperajul precis şi în funcţie de instalaţia ta electrică.
  Un panou BMW Wallbox este o metodă comodă, rapidă şi sigură de a-ţi încărca automobilul, care scurtează procesul în mod considerabil în comparaţie cu o priză obişnuită de la domiciliu. Ai la dispoziţie următorul model:


  SMART WALLBOX.
  Smart Wallbox de la partenerul nostru oferă funcţii extinse pentru conectivitate şi gestionarea inteligentă a încărcării la domiciliu.
  În plus, este foarte simplu să rezervi un serviciu de instalare împreună cu panoul tău BMW Wallbox sau să închei un contract special pentru energie verde, pentru încărcarea automobilului tău. Partenerul tău BMW va fi încântat să-ţi ofere sfaturi – cu privire la toate aceste aspecte, dar şi la pachetele personalizate.
  Ai la dispoziţie şi încărcătorul flexibil şi rapid cu capacitate de până la 11 kW şi o carcasă impermeabilă, astfel acesta este versatil şi potrivit pentru folosire pe drum. Pentru a-l folosi la capacitatea sa maximă, este necesară o priză industrială performantă. De asemenea, serviciul nostru de instalare este disponibil pentru a-ţi oferi asistenţă, dacă doreşti. Încărcătorul flexibil şi rapid este potrivit şi pentru încărcare cu putere de 2,3 kW de la o priză obişnuită.

  *ofertă specifică pieţei

 • Cum pot verifica statusul de încărcare al modelului meu BMW electric şi plug-in hybrid?

  Acest lucru este foarte simplu folosind aplicaţia „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) de pe smartphone-ul tău sau poţi verifica nivelul curent de încărcare şi autonomia disponibilă ale modelului tău BMW electric şi plug-in hybrid direct în automobil.


  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi variază în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

 • Care sunt nivelele optime de încărcare a bateriei pentru modelul meu BMW electric?

  Nivelul ideal de încărcare este între 20% şi 80%. Cu toate că sunt posibile şi nivele mai mici sau mai mari de încărcare, autonomia între 20% şi 80% este recomandată pentru optimizarea duratei de viaţă a bateriei automobilului tău.


  Un nivel de încărcare ţintă de 80% acoperă toate traseele tale zilnice. În cazul în care, ocazional, ai nevoie de o autonomie mai mare, poţi stabili un nivel de încărcare ţintă mai mare.

 • Ce ar trebui să am în vedere atunci când îmi încarc modelul BMW plug-in hybrid?

  După cum sugerează şi numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o staţie publică de încărcare. Eficienţa maximă a unui model plug-in hybrid se obţine cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spaţiul pentru încărcare trebuie să fie la domiciliu sau la serviciu. Încarcă automobilul tău plug-in hybrid cât de des posibil, pentru a putea profita mereu din plin de sistemul de propulsie electric suplimentar.

 • Ce ar trebui să am în vedere atunci când îmi încarc automobilul de la o priză?

  Cablul de încărcare standard cu o capacitate de 2,3 kW este adesea integrat în echiparea standard a modelului tău BMW electric.* Are cinci metri lungime şi în general funcţionează cu o priză obişnuită. Este interzisă folosirea unui prelungitor sau a conectorilor cu prize multiple. O rată de încărcare de 1,3 kW la 6 A este setată ca implicită. Astfel, poţi să dezactivezi complet această limitare a curentului electric din meniul cu setările automobilului sau să setezi curentul de încărcare CA la amperajul precis şi în funcţie de instalaţia ta electrică.


  *ofertă specifică pieţei

 • Cine îmi va instala la domiciliu panoul BMW Wallbox sau o priză industrială pentru încărcătorul BMW flexibil şi rapid?

  Poţi foarte simplu să rezervi serviciul de instalare odată cu achiziţionarea panoului BMW Wallbox. Acest lucru îţi garantează că panoul este instalat şi pus în funcţiune în mod sigur şi profesionist. De fapt, serviciul poate fi rezervat şi pentru priza noastră industrială eficientă, dacă doreşti să foloseşti încărcătorul tău flexibil şi rapid cu adaptorul potrivit, la domiciliu.

 • Pot conduce un model electric dacă nu am opţiuni pentru încărcarea acestuia la domiciliu?

  Da, desigur. Poţi pur şi simplu să foloseşti reţeaua publică de la BMW, aflată în continuă creştere, sau alte staţii disponibile, precum cele oferite de angajatorul tău. Aplicaţia „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) sau sistemul de navigaţie din automobil îţi arată puncte de încărcare publice din apropierea ta. De asemenea, vei găsi şi o hartă cu infrastructura publică de încărcare la www.bmw-charging.com.


  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE ÎNCĂRCAREA ÎN SPAŢII PUBLICE.

 • Ce este „Încărcarea BMW”?
  Electromobilitate BMW, încărcare BMW în spaţii publice, întrebări frecvente

  Simplificarea încărcării – încărcarea BMW oferă numeroase produse şi servicii care facilitează procesul de încărcare al automobilului tău electric atât pentru utilizarea zilnică, cât şi în excursiile spontane sau în călătoriile mai lungi.
  Serviciile de încărcare de la BMW îţi oferă o reţea naţională de puncte de încărcare publice, aflată în continuă creştere, inclusiv staţii cu putere mare de încărcare de la diferiţi furnizori. Obţine informaţii detaliate cu privire la disponibilitatea infrastructurii publice de încărcare – cel mai bun mod este să vizitezi www.bmw-charging.com sau pur şi simplu să afişezi staţiile publice de încărcare prin intermediul sistemului de navigaţie sau al aplicaţiei „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România). De fapt, aplicaţia BMW pentru încărcare este de asemenea disponibilă sub forma unui portal pentru încărcare în spaţii publice. Cablul de încărcare pentru încărcare în spaţii publice este deja inclus în echiparea standard.

   

  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

 • Unde îmi pot încărca modelul BMW electric şi plug-in hybrid în timp ce călătoresc?

  Prin încărcarea în spaţii publice, reţeaua de staţii de încărcare aflată în continuă creştere, de la serviciul de încărcare BMW, indică faptul că ai la dispoziţie staţii de încărcare de la o gamă largă de operatori, în interiorul oraşelor sau în parcări, dar şi staţii cu putere mare de încărcare, pentru modelul tău BMW electric pe autostrăzi, precum cele de la partenerul nostru IONITY. Obţine informaţii detaliate cu privire la disponibilitatea infrastructurii publice de încărcare – cel mai bun mod este să vizitezi www.bmw-charging.com sau pur şi simplu să afişezi staţiile publice de încărcare prin intermediul sistemului de navigaţie sau al aplicaţiei „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România). De fapt, aplicaţia BMW pentru încărcare este de asemenea disponibilă sub forma unui portal pentru încărcare în spaţii publice.

   

  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi variază în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

 • Cum pot găsi o opţiune potrivită de încărcare atunci când mă aflu pe drum?

  Poţi seta sistemul de navigaţie să filtreze staţiile de încărcare pe categoriile: staţii de încărcare cu curent alternativ (CA), staţii de încărcare cu curent continuu (CC) sau staţii cu putere mare de încărcare (HPC). Sau îl poţi seta să afişeze doar staţiile publice de încărcare cu calitate verificată şi cu statusul disponibil („Preferat”). O staţie de încărcare potrivită va fi afişată direct în sistemul de navigaţie al automobilului tău sau prin intermediul aplicaţiei „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) – fiecare cu identificarea punctelor de încărcare şi cu funcţionalităţi extinse, precum puncte de interes, status şi informaţii suplimentare despre staţiile de încărcare individuale. Pentru ca gama de servicii de încărcare să fie şi mai comodă, sunt depuse eforturi pentru a permite rezervarea staţiilor publice de încărcare.

   

  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

 • Care este diferenţa dintre încărcarea cu curent alternativ (CA), cea cu curent continuu (CC) şi încărcarea la staţii cu putere mare (HPC)?

  În esenţă este durata operaţiunii de încărcare. Timpul necesar pentru a încărca un model electric depinde de cablul folosit sau de staţia de încărcare. Încărcarea prin curent alternativ (CA) durează mai mult, în timp ce încărcarea prin curent continuu (CC) este mult mai rapidă. Încărcarea extrem de rapidă cu curent continuu (CC) este posibilă la staţii cu putere mare de încărcare (HPC), precum cele operate de partenerul nostru IONITY în Europa. Acolo bateria unui automobil BMW iX3, de exemplu, se încarcă de la 0% la 80%, cu o capacitate de până la 150 kW, în doar 34 de minute – capacitatea maximă de încărcare a automobilului, în fiecare caz, depinde de infrastructura specifică pieţei.
  Te rugăm să iei în considerare faptul că, în cazul încărcării CC şi HPC, trebuie să ţii ştecherul cuplat la automobil până când acesta se blochează. Astfel, te asiguri că operaţiunea de încărcare va porni fără probleme.

  Modelele plug-in hybrid se încarcă exclusiv cu curent alternativ (CA) – prin urmare acest lucru se realizează în mod comod de la priză, de la BMW Wallbox sau de la o staţie publică de încărcare cu curent alternativ.

 • Cum pot verifica statusul de încărcare al modelului meu BMW electric şi plug-in hybrid?

  Acest lucru este foarte simplu folosind aplicaţia „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) de pe smartphone-ul tău sau poţi verifica statusul curent de încărcare şi autonomia disponibilă ale modelului tău BMW electric, direct în automobil.


  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.

 • Care sunt nivelele optime de încărcare a bateriei pentru modelul meu BMW electric?

  Nivelul ideal de încărcare este între 20% şi 80%. Cu toate că sunt posibile şi nivele mai mici sau mai mari de încărcare, autonomia între 20% şi 80% este recomandată pentru optimizarea duratei de viaţă a bateriei automobilului tău. Un nivel de încărcare ţintă de 80% acoperă toate traseele tale zilnice. În cazul în care, ocazional, ai nevoie de o autonomie mai mare, poţi stabili un nivel de încărcare ţintă mai mare.

 • Pot călători pe distanţe mai lungi cu modelul meu BMW electric?

  Da, nu este nicio problemă. Ca opţiune de încărcare foarte rapidă, de exemplu, poţi folosi staţiile cu putere mare de încărcare de la partenerul nostru IONITY, aflate pe magistralele importante din Europa, care pot fi afişate în aplicaţia „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) sau în sistemul de navigaţie al automobilului tău. Tot ce trebuie să faci este să setezi filtrul potrivit. Apoi, cu BMW iX3 de exemplu, te poţi bucura comoditatea oferită de capacitatea sa de încărcare de până la 150 kW pentru a completa autonomia până la 100 km în aproximativ 10 minute – cât timp te opreşti pentru a savura o cafea. Dacă faci o pauză mai lungă, 34 de minute vor fi suficiente cu capacitatea sa de încărcare pentru a ajunge la nivelul de 80% – aici capacitatea maximă de încărcare a automobilului depinde de infrastructura specifică pieţei.


  *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.