SUSTENABILITATE BMW

ECONOMIE CIRCULARĂ & CONSERVAREA RESURSELOR.

INTRODUCERE

ECONOMIA CIRCULARĂ POATE CONSERVA RESURSELE.

Conservarea resurselor este unul dintre obiectivele noastre. La fel ca şi utilizarea materiilor prime cât mai atent, cât mai des şi cât mai mult timp posibil. Obiectivul nostru este o economie circulară. Cu respect pentru lume şi idei bune pentru sustenabilitatea noastră.

Sustenabilitate BMW 2023, economie circulară, abordare circulară

ABORDARE CIRCULARĂ

60 kg

Abordare circulară.

Într-un automobil nou al Grupului BMW sunt integrate în medie 60 kg de plastic reciclat – adică un procent de cel puţin 20%.

Sustenabilitate BMW 2023, economie circulară, prelucrarea deşeurilor

PRELUCRAREA DEŞEURILOR

99%

Prelucrarea deşeurilor.

Grupul BMW a reciclat 99% din deşeurile create în timpul producţiei a 2,3 milioane de automobile în 2022 – 93,4% material şi 5,8% termic.

Sustenabilitate BMW 2023 economie circulară, raport de reciclare

RAPORTUL DE RECICLARE

30%

Raportul de reciclare.

30% din noile noastre automobile conţin materii prime secundare, adică materiale reciclate şi reutilizate.

ECONOMIE CIRCULARĂ

DESCOPERĂ PUTEREA CIRCULARITĂŢII.

Modul în care gestionăm resursele joacă un rol esenţial pentru Grupul BMW. În acest proces, ne dorim să continuăm să utilizăm materii prime care respectă cele patru principii ale economiei circulare:

Sustenabilitate BMW 2023 economie circulară BMW i Vision Circular

BMW i VISION CIRCULAR.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE ŞI RE:CYCLE. BMW i Vision Circular a fost conceput respectând principiile noastre pentru economia circulară. Astfel, acest automobil-concept complet electric şi compact, cu accent pe sustenabilitate şi lux, reprezintă o fereastră spre viitor.

Sustenabilitate BMW 2023 circularitate, vopsea pentru automobile sustenabile

VOPSELURI AUTO MAI SUSTENABILE, DIN BIOMASĂ.

Atelierele de vopsitorie din fabricile europene ale Grupului BMW folosesc vopseluri mate care nu sunt produse din ţiţei, ci din materii prime regenerabile, precum deşeuri biologice. În plus, fabricile Grupului BMW din Rosslyn şi Leipzig folosesc şi un strat de protecţie anti-coroziune fabricat sustenabil. Reducerile de emisii de CO₂ într-un proces certificat de TÜV se ridică la peste 15.000 de tone în perioada 2022-2030.

CICLUL DE VIAŢĂ AL BATERIEI

ETAPELE CICLULUI DE VIAŢĂ AL UNEI CELULE DE BATERIE.

Sustenabilitate BMW 2023, dezvoltarea economiei circulare

Dezvoltare.

În Centrul de Competenţă pentru Fabricarea de Celule din München, Grupul BMW face cercetări privind compoziţia chimică ideală a celulelor dintr-o baterie litiu-ion. Aceasta implică un proces elaborat de dezvoltare a componentelor catod, anod, separator şi electrolit.

Sustenabilitate BMW 2023, economie circulară, aplicaţii în automobil

Utilizare în automobil.

Automobilele electrice din ziua de astăzi ating deja o autonomie care depăşeşte 600 km cu o singură încărcare, iar tendinţa este de creştere. Experienţa arată că automobilele electrice pot să ajungă la acelaşi kilometraj ca şi omoloagele lor convenţionale fără a fi necesară schimbarea bateriei de înaltă tensiune.

Sustenabilitate BMW 2023 economie circulară, a doua viaţă

A doua viaţă.

După utilizarea intensivă a bateriei litiu-ion în automobil, este posibilă continuarea utilizării acesteia timp de mulţi ani ca unitate de depozitare staţionară în ferme de baterii, de exemplu, înainte de a intra în procesul de reciclare.

Sustenabilitate BMW 2023 economie circulară, reciclare

Reciclare.

Materiile prime ale celulei de baterie pot fi reprelucrate. În Centrul de Competenţă pentru Fabricarea de Celule, Grupul BMW dezvoltă reciclarea materiilor prime secundare pentru următoarea generaţie de celule de baterie. Astfel, ciclului de viaţă al bateriei poate începe din nou şi din nou.

Întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE PRIVIND ECONOMIA CIRCULARĂ & RESURSELE.