Racing League Romania

ASSETTO CORSA COMPETIZIONE.

powered by BMW.

Assetto Corsa Competizione.powered by BMW.
08.02.2021

Racing League Romania BMW GT Challenge: Rivalitate sportivă și spectacol la un alt nivel cu Assetto Corsa Competizione

Scena curselor virtuale turează deja motoarele în 2021, iar Racing League Romania răspunde cerințelor odată cu tranziția la o platformă de ultimă generație, dezvoltată în colaborare cu cel mai mare organizator de competiții GT din lume. BMW România se alătură RLR pentru al treilea sezon consecutiv și oferă cel mai spectaculos premiu din universul autohton de sim racing. RLR BMW GT Challenge este deschis echipajelor de doi piloți ce se vor succeda la comenzile modelului M4 GT4 de-a lungul a 10 etape, la interval de două săptămâni, între 10 ianuarie și 17 mai 2021.

Noul sezon în parteneriat cu BMW România.

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și curse variate în perioada dintre campanii (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race). Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW România și vor putea fi urmărite pe micile ecrane la Telekom Sport. 

Citeşte în continuare

#WEARERLR

Evenimentul va putea fi urmărit în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică (ianuarie-martie) și luni (aprilie-mai), de la 20:00. Pentru mai multe detalii te rugăm să accesezi şi restul paginilor dedicate celui mai bun campionat de simracing din România.

O oră de pilotaj virtual în care nu am avut timp să beau o gură de apă, deși îmi plasasem strategic o sticlă în apropiere cu dopul scos. O oră de epuizare psihică, dar una extrem de plăcută, iar aici mai adaug și efortul fizic... nu zâmbiți, chiar și virtual, efortul există. Fabuloasă a fost starea de bine și împlinire de la final, nu o pot descrie în cuvinte, ceea ce este suficient pentru a mă încărca cu motivare să lupt pentru a încerca să degust sentimentele din cursele superioare.
Constantin Ciobanu, Jurnalist auto cu două decenii de experienţă, participant la mai multe competiţii pe circuit, concurent RLR.

Puteţi citi poveştile despre participarea lui în campionat aici.

Citeşte în continuare

NOUTĂŢI

Sezonul 1 ACC
07.04.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: PLOAIA READUCE WALK RACING ÎN TOP LA ZANDVOORT

Prima cursă desfășurată pe ploaie din istoria Racing League Romania a avut implicații majore în lupta pentru titlurile sezonului. Walk Racing și-au sporit șansele prin cea de-a doua victorie, iar grupul de favoriți continuă să numere patru echipaje.


București, 6 aprilie.
Aproape două săptămâni de antrenament pe pistă uscată au fost șterse cu buretele în momentul în care prognoza a fost anunțată: seara de cursă avea să fie ploioasă de la un capăt la altul. În acest context, esențială devenea precalificarea în cea de-a doua grupă, de vreme ce disiparea apei de pe trasa ideală era un avantaj pentru cei porniți mai târziu. Astfel, Victor Nicolae (Aqirys Racing) și Dragoș Simion (Willi Motorsport) au fost retrogradați în linia a doua a grilei de către cei ce i-au succedat. Mihai Șuțeanu (Walk Racing) și-a arătat încă din calificări viteza superioară, reușind să coboare sub un minut și cincizeci de secunde pe turul de circuit de la Zandvoort pentru a semna un pole position cu peste jumătate de secundă avans în raport cu Cristian Berindea (Motul eSports).

Incidente și erori strategice


Parcursul echipajului Walk Racing a avut două mici sincope. Mai întâi, o frânare târzie în turul al doilea din partea lui Șuțeanu i-a permis lui Berindea să treacă la conducere pentru doar patru tururi, după care s-a produs rocada la indigo, în același viraj. Ulterior, Victor Taraș a preluat mașina de la Șuțeanu și s-a confruntat cu o problemă binecunoscută din realitate: ieșirea de la standuri necesită un grad foarte mare de precauție, deoarece e foarte aproape de intrarea în primul viraj. O penalizare de 15 secunde pentru atingerea unei alte mașini a fost însă compensată prin ritmul susținut, iar astfel Walk Racing a triumfat de o manieră categorică, risipind dubiile după succesul conjunctural de pe Nurburgring.

La rândul său, Berindea a avut parte de un contact cu un pilot întârziat și i-a cedat poziția secundă insistentului Dragoș Simion. Ulterior, în ora a doua a cursei, Sergiu Nicolae nu a avut emoții în a-și păstra acest loc în fața lui Andrei Bechir, fapt ce s-ar putea dovedi crucial în economia campionatului. Încă din turul secund au lipsit din această luptă pentru podium echipierii Aqirys Racing. Mai întâi, Victor Nicolae s-a răsucit în urma unui contact cu Simion, apoi a recuperat furtunos opt poziții și a intrat mult prea rapid la standuri, fiind penalizat cu 30 de secunde pentru viteză excesivă.

Cum erorile nu vin niciodată singure, Aqirys Racing au mai trecut o dată pe la boxe deoarece montaseră anvelopele nepotrivite, fapt ce l-a retrogradat pe Alex Cascatău până pe poziția a 20-a, de unde a tot avansat pentru a trece linia de sosire în puncte, al nouălea. Aceeași greșeală strategică a retrogradat și echipajele Textar eSports și Zecarul eSports, oferind oportunitatea de a încheia în Top 5 celor de la Smart Driving (Lucian Cîmpean și Radu Dumitrescu) și GP24 eSports (Robert Prepeliță și Alexandru Dobrea).

Doar trei etape mai rămân de disputat din actualul sezon și lupta la vârf este deosebit de strânsă, cu patru echipaje care au cunoscut gustul succesului. În afara liderilor (Willi Motorsport), celelalte echipaje nu-și mai permit vreo contraperformanță, dată fiind regula ce permite scăderea celor mai slabe două rezultate. Peste două săptămâni urmează runda de o oră de la Monza, apoi cea de două ore de la Spa-Francorchamps și finala de patru ore de la Barcelona.

Nașterea echipei naționale de sim racing

Pe 3 aprilie a avut loc un eveniment special organizat de prestigioasa comunitate Racing Club International – o etapă de anduranță de șase ore pe traseul britanic Oulton Park la care au luat startul 31 de echipaje. Această cursă a reprezentat prilejul debutului pentru selecționata Racing League Romania, fiind compus un echipaj de categorie Silver prin alăturarea a trei sim raceri cu licențe Pro (Cristian Berindea, Victor Nicolae și Andrei Bechir) și un amator (Alexandru Șiclovan). Echipajul românesc a semnat timpul de pole position și cel mai rapid tur în cursă, însă o serie de incidente în primele ore i-au constrâns la o cursă de recuperare încheiată cu un progres considerabil. Modelul BMW M4 GT4 al Logitech Team RLR a revenit în același tur cu liderul și a trecut linia de sosire pe poziția a patra.

Clasamente

General

  1. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 107p
  2. Motul eSports (Berindea-Bechir) 91p
  3. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 77p
  4. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 77p
  5. Textar eSports (Rusu-Toader) 50p

Debutanți by Logitech

  1. Marian Andrei (Racelogic) 119p
  2. Paul Greavu (MV Racing) 83p
  3. Sebastian Ola (Zecarul eSports) 77p

Licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 127,5p
  2. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 111,5p
  3. Radu Dumitrescu (Smart Driving) 62,5p
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
23.03.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE PAUL RICARD: ENFIN, AQIRYS RACING!

După trei runde în care n-au fost cu nimic mai prejos ca ritm față de învingători, Victor Nicolae și Alex Cascatău au reușit să se impună în etapa a șasea a sezonului, la finele unei ore de cursă pe traseul francez de Grand Prix.


București, 23 martie.
După ce Motul eSports, Walk Racing și Willi Motorsport și-au împărțit victoriile în prima jumătate a campaniei cu modelele BMW M4 GT4, în cercul învingătorilor tot trena apariția echipajului cu numărul 12 – Aqirys Racing. Seara de cursă de la Paul Ricard a adus pentru aceștia o evoluție exact așa cum și-au dorit: solidă și lipsită de ghinioane.

Mai întâi, Victor Nicolae a demonstrat tuturor că deține secretul pe un traseu complicat, care le-a dat angoase multora. Dublul campion al Racing League Romania s-a apropiat de pragul celor 123 de secunde pe turul de circuit, reușind să-și treacă în cont primul pole position din acest sezon, cu un avans confortabil. Mai mult, chiar și cu al doilea său timp cronometrat, tot ar fi condus balul pe grila ce a numărat 27 de echipaje. În prima linie a fost însoțit de Mihai Șuțeanu (Walk Racing), care i-a devansat pe Andrei Bechir (Motul eSports) și Dragoș Simion (Willi Motorsport). În urma acestui grup al favoriților, Sebastian Apostol (WCR Junior Team) a semnat o frumoasă surpriză la a doua sa cursă în RLR, în timp ce Mihai Rusu (Textar eSports) sau Radu Dumitrescu (Smart Driving) n-au reușit să lege turul potrivit și se aflau mai în spate decât de obicei pe grilă.

Contacte dure pentru echipaje cu pretenții

Victor Nicolae nu a avut emoții la start, lăsându-i în urmă pe Șuțeanu și Bechir să-și dispute locul secund. Aceștia s-au atins pe finalul primului tur, apoi a urmat un nou incident între ei, cu avarii semnificative pentru echipajul Motul eSports. Bechir a căzut în pluton și n-a mai avut o mașină capabilă să ruleze în ritm de podium, reparațiile de durată fiind apoi imposibil de compensat la standuri. Astfel, Cristian Berindea a fost nevoit să treacă prin aceleași eforturi ca și coechipierul său, totul fiind în van din pricina depășirii timpului de pilotaj de 35 de minute per pilot. Speranțele la un rezultat bun s-au năruit devreme și pentru Textar eSports, Mihai Rusu fiind trimis în zid de un adversar.

În fruntea cursei, Alex Cascatău a preluat ștafeta de la colegul său cu un avans de peste 10 secunde, gestionând ecartul cu destule emoții: Victor Taraș și Sergiu Nicolae s-au apropiat pe final, dar nu au putut emite pretenții la primul loc. Tudor Mihai și Marian Andrei (Racelogic) au conlucrat pentru cea mai bună clasare a sezonului, poziția a patra, înaintea lui Paul Greavu și Victor Kovacs (MV Racing). Problemele la boxe i-au constrâns la abandon pe echipierii Smart Driving, promovându-i pe locul al șaselea pe Alex Poamă și Lucian Mateaș (ProSix Racing), aflați la prima clasare în puncte din carieră.

O performanță similară a celebrat și Maria Țurai (WCR Junior Team), alături de coechipierul Sebastian Apostol: locul al zecelea, respectiv al cincilea în ierarhia debutanților (în care s-a impus pentru a treia oară Marian Andrei). Paul Ricard a fost scena unui progres remarcabil din partea Mariei, care a punctat la cel de-al doilea său start în Racing League Romania.

De la virtual la real: Mihai Șuțeanu va concura la ROTAC

Venirea primăverii a permis organizarea evenimentului dedicat primilor trei din ierarhia sezonului precedent al RLR. În toamna anului 2020, cei mai rapizi sim raceri la bordul modelelor BMW M3 GT2 în mediul Assetto Corsa fuseseră Victor Taraș, Mihai Șuțeanu și Andrei Bechir. Aceștia au primit din partea partenerului Smart Driving invitația de a concura pe Motorpark România într-un shootout menit să desemneze câștigătorul unei participări cu toate costurile incluse la o etapă a Campionatului Național de Time Attack – ROTAC în 2021. Ovidiu Zaberca i-a ghidat pe cei trei la prima lor experiență pe circuit, iar la final doar trei zecimi de secundă au reprezentat ecartul dintre Șuțeanu și Bechir, sub privirile protagoniștilor din RLR care acum așteaptă evoluția sa în arena competițională, în luna aprilie.

Clasamente

General

  1. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 89p
  2. Motul eSports (Berindea-Bechir) 76p
  3. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 75p
  4. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 51p
  5. Textar eSports (Rusu-Toader) 49p

Debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 94p
  2. Paul Greavu (MV Racing) 68p
  3. Sebastian Ola (Zecarul eSports) 59p

Licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 102,5p
  2. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 96,5p
  3. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 45,5p
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
09.03.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: PRIMA VICTORIE PENTRU WILLI MOTORSPORT

Dragoș Simion și Sergiu Nicolae s-au impus în etapa de două ore de la Kyalami și au preluat conducerea în clasamentul general la jumătatea sezonului, pe fondul abandonului înregistrat de Motul eSports. Prima prezență feminină din campionat, Maria Țurai, a debutat în această cursă.


București, 9 martie. 
Circuitul sud-african de la Kyalami a fost locul unde, la final de 2020, Racing League Romania a ieșit la ”prima întâlnire” cu Assetto Corsa Competizione, cu o cursă demonstrativă în cadrul Gaming Marathon. Câteva luni mai târziu, plutonul a revenit cu o etapă din sezonul regulat, prilej potrivit pentru a măsura progersele ce s-au făcut în procesul de adaptare la platformă și la modelul BMW M4 GT4. Seara a început cu calificări strânse, în care Dragoș Simion (Willi Motorsport) a dictat ritmul în prima grupă, însă Andrei Bechir (Motul eSports) și Alex Cascatău (Aqirys Racing) au replicat pe final și au monopolizat prima linie a grilei. Tudor Mihai (Racelogic) a înregistrat cea mai bună calificare de până acum și se lansa de pe poziția a patra, devansându-l pe revelația Alex Poamă (ProSix Racing) și pe Mihai Rusu (Textar eSports).

Istoria curselor de la Kyalami i-a făcut pe cei din frunte să abordeze precaut startul, însă Cascatău a aplicat apoi rețeta de la Bathurst asupra lui Bechir: a pregătit depășirea cu câteva viraje înainte și a trecut în frunte la ieșirea din Barbeque Bend. Simion era în expectativă și primii trei au evadat de pluton, în 20 de minute construind un avans de peste șase secunde. A survenit însă abandonul tehnic al lui Bechir, cu pedala de frână blocată, iar astfel Motul eSports avea prima contraperformanță notabilă din actuala campanie a RLR BMW GT Challenge.

Dispută intensă pentru locurile pe podium

În frunte au rămas Cascatău și Simion, nedespărțiți până la momentul opririlor la boxe. Aqirys Racing au mutat primii, însă un tur mai târziu Sergiu Nicolae a revenit pe circuit cu mașina Willi Motorsport înaintea lui Victor Nicolae. Răspunsul a venit imediat, dată fiind vulnerabilitatea anvelopelor reci în primul tur de după trecerea pe la standuri, însă Victor nu s-a putut desprinde și Sergiu a avut o replică tăioasă în același viraj Barbeque, gazdă a multor schimburi de vopsea între modelele M4 GT4. Tot acolo s-a decis și lupta pentru poziția a treia în cursă, în momentul în care Mihai Șuțeanu (Walk Racing) l-a răsucit pe Cezar Toader (Textar eSports), fiind penalizat ulterior de comisari.

Victor Nicolae a fost apoi încurcat de trafic și nu a mai putut împiedica succesul pentru Willi Motorsport, care plasează echipa din Romanian Endurance Series pe prima poziție în clasamentul general după consumarea a 5 etape din totalul de 10 programate. Componenții Textar eSports au sărbătorit un prim podium pentru echipă, în timp ce Walk Racing au fost pentru prima oară departe de lupta pentru victorie. Radu Dumitrescu și Lucian Chirvase au conlucrat eficient pentru a clasa mașina Smart Driving pe poziția a cincea, înaintea perechii Hetmos Racing (Tufeanu/Oprea).

Africa de Sud, gazda unor surprize importante

În rândul debutanților s-a înregistrat de asemenea o premieră, Tudor Silaghi (RallyMax) reușind să se impună în fața lui Marian Andrei (Racelogic), în timp ce ierarhia licențiaților continuă să țină capul de afiș cu rivalitatea dintre Sergiu Nicolae și Alex Cascatău, scorul fiind acum 3-2 pentru reprezentantul Willi Motorsport.

Popularitatea actualului sezon a fost ilustrată de apariția unor echipaje noi la fiecare etapă, iar la Kyalami s-a produs un debut special – Maria Țurai vine cu experiența din viața reală (autoslalom, teste pe Motorpark România) este prima prezență feminină din epoca modernă a Racing League Romania, integrându-se în familia West Competition Racing în urmă cu o lună. A abordat precaut competiția, antrenându-se la Bathurst și Laguna Seca cu mentorii Alex Cascatău și Victor Nicolae. Echipajul WCR Junior Team din care face parte alături de Sebastian Apostol a încheiat o cursă curată la Kyalami pe poziția a 25-a.

Clasamente

General

  1. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 79,5p
  2. Motul eSports (Berindea-Bechir) 76p
  3. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 57,5p
  4. Textar eSports (Rusu-Toader) 49p
  5. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 39p

Debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 77,5p
  2. Paul Greavu (MV Racing) 56p
  3. Tudor Silaghi (RallyMax) 53.5p

Licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 84,5p
  2. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 71,5p
  3. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 45,5p
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
23.02.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: CELE MAI MICI DETALII AU ÎNCLINAT BALANȚA PE LAGUNA SECA, ÎN CURSA A PATRA A SEZONULUI

Componenții Motul eSports au celebrat al treilea succes stagional târziu în noapte, după ce primele două mașini care au trecut linia de sosire în California au primit penalizări post-cursă.


București, 23 februarie.
Primul sezon al ligii în mediul Assetto Corsa Competizione a început cu imaginea clară a ordinii la vârf, însă cea de-a patra rundă a ajuns deja să niveleze valorile și astfel am putut asista la o dispută deosebit de intensă, în care trei echipaje au avut șanse comparabile de a triumfa: Walk Racing, Motul eSports și Aqirys Racing. După o oră de cursă, mai puțin de trei secunde au despărțit aceste trei modele BMW M4 GT4 la căderea steagului în carouri.

Seara a început cu avantaj net pentru piloții precalificați în grupa a doua: Mihai Șuțeanu (Walk Racing) și Cristian Berindea (Motul eSports) au purtat un dialog la distanță timp de 10 minute, stabilind timpi tot mai rapizi până când s-a confirmat reperul de pole position de 1:29.1 pentru cel dintâi. Berindea a pierdut apoi locul secund la stingerea semafoarelor în detrimentul lui Alex Cascatău (Aqirys Racing), după care cei trei s-au desprins de plutonul condus de Dragoș Simion (Willi Motorsport).

Mai puțin de patru secunde îi despărțeau pe primii trei în momentul opririlor la boxe, iar Cascatău a încercat să dea o lovitură strategică intrând la prima oportunitate. Mutarea nu a dat roade, coechipierul Victor Nicolae având neplăcuta surpriză de a-l vedea pe Andrei Bechir (Motul eSports) cum iese de pe linia boxelor înaintea sa. Nicolae a răspuns printr-o depășire fermă în virajul al cincilea, înainte ca Bechir să-și aducă anvelopele în temperatură, apoi a plecat în urmărirea lui Victor Taraș (Walk Racing).

Rând pe rând cei trei au comis erori pe frânare în acul de păr Andretti și au fost imediat taxați de urmăritorii ce le suflau în ceafă, iar piloții prinși din urmă cu un tur au jucat un rol crucial în rezultatul final al cursei, de vreme ce și-au prioritizat bătăliile directe înaintea respectării semnalizărilor cu steag albastru. Primul la sosire a fost Taraș, însă acesta a fost penalizat cu 10 secunde pentru un contact cu Nicolae în virajul Rainey. La rândul său, Nicolae a primit și el o sancțiune de 5 secunde pentru coliziunea cu un pilot întârziat recalcitrant într-un viraj de tristă amintire din sezonul anterior, iar astfel Andrei Bechir, care se confruntase cu propriile probleme hardware, a moștenit victoria.

Dacă în runda precedentă de la Bathurst Cristian Berindea a putut surmonta prin ritmul său o penalizare de 20 de secunde pentru a păstra primul loc, pe Laguna Seca și trei secunde ar fi fost suficiente pentru a ceda două poziții, confirmând intensitatea rundelor de o oră. În urma celor trei ocupanți ai podiumului, Iulian Bontea s-a achitat cu brio de sarcina înlocuirii lui Sergiu Nicolae în echipajul Willi Motorsport, sosind al patrulea înaintea lui Mihai Rusu (Textar eSports). Pentru acesta din urmă misiunea se complicase în prima jumătate a cursei, când coechipierul Cezar Toader fusese implicat într-un duel de pus în ramă cu Lucian Cîmpean și Radu Dumitrescu.

Etapa de pe Laguna Seca a adus puncte în premieră pentru echipajele Smart Driving (Chirvase-Dumitrescu), Crash Test Dummies (Penghis-Cîmpean) și JHS (Opran-Motadel). Categoria licențiaților l-a avut drept câștigător pe Alex Cascatău în fața lui Iulian Bontea, iar cel mai bine clasat debutant a fost Marian Andrei (Racelogic). Următoarea etapă a RLR BMW GT Challenge va avea loc peste două săptămâni în Africa de Sud, pe traseul de la Kyalami unde liga autohtonă a debutat în Assetto Corsa Competizione în toamna anului trecut o primă reuniune în cadrul Gaming Marathon.

Dublă victorie în amicalul cu Grecia
Cu două zile înaintea etapei de campionat, selecționata Racing League Romania a înfruntat colectivul similar F1Axion, liga elenă de sim racing pe platforma Assetto Corsa Competizione. A fost organizată o cursă de două ore la Spa-Francorchamps, iar reprezentanții României au triumfat la ambele categorii prin dublii campioni RLR Cristian Berindea (GT3) și Victor Nicolae (GT4). Echilibrul dintre cele două organizații și dificultatea unei tranziții zi-noapte pe o ploaie tipică traseului din Ardeni au reprezentat argumentele unei dispute de mare intensitate, la finele căreia ambele reprezentative au căzut de acord că acesta a fost doar primul episod al întâlnirilor bilaterale, revanșa fiind de programat în următoarele luni.

Clasamente

General

  1. Motul eSports (Berindea-Bechir) 75p
  2. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 54,5p
  3. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 39,5p
  4. Textar eSports (Rusu-Toader) 34p
  5. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 27p

Debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 59,5p
  2. Sebastian Ola (Zecarul eSports) 41,5p
  3. Paul Greavu (MV Racing) 41p

Licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 59,5p
  2. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 53,5p
  3. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 45,5p
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
18.02.2021

PRIMA CONFRUNTARE DE SIM RACING REGIONALĂ - RACING LEAGUE ROMANIA ÎNFRUNTĂ SELECȚIONATA GRECIEI LA SPA-FRANCORCHAMPS


Mâine seara seară (19 februarie, ora 21:30) are loc primul eveniment internațional organizat de Racing League Romania în mediul Assetto Corsa Competizione, în parteneriat cu liga F1Axion din Grecia. Loturile naționale cuprind câte 20 de piloți, iar confruntarea se va da pe două fronturi, timp de două ore. Evenimentul poate fi urmărit live, pe YouTube, pe pagina https://www.youtube.com/watch?v=SA5n8-T4aAk

București, 18 Februarie. Apariția Assetto Corsa Competizione a prilejuit formarea de ligi naționale tot mai puternice în Europa, iar obiectivele strategice ale Racing League Romania sunt împărtășite și de alte comunități similare. Dacă 2020 a fost anul consolidării competiției interne, în acest an prioritatea este de a conta la nivel european cu vârfurile de lance, cu protagoniștii campionatului.

În acest sens, grupul de organizare al RLR a demarat discuții cu reprezentanți ai altor țări, iar primul astfel de eveniment este cursa amicală cu oponenții din Grecia. Soluțiile tehnice și regulamentele sportive au fost aliniate pentru a oferi un cadru scalabil, ce va putea fi folosit și la întâlniri ulterioare, iar formatul agreat pentru seara de cursă este menit să păstreze neutralitatea. Fiecare țară își trimite câte 10 reprezentanți la categoria GT3 și alți 10 la categoria GT4, piloții fiind invitați să descopere secretele unor mașini cu care nu concurează în sezonul regulat.

Astfel, dintr-un pluton de 40 de mașini, doi sim raceri români (Maximilian Junger și Leo Borlovan) și alți doi din Grecia (Polemarhos Sarantidis și Giannis Syllaios) au optat pentru BMW M6 GT3, în timp ce familiarul BMW M4 GT4 putea fi o opțiune doar pentru adversarii eleni, fiind ales de Christos Nikiforos. Selecționata României îi cuprinde pe liderii la zi ai RLR BMW GT Challenge, Cristian Berindea și Andrei Bechir, care deschid listele la cele două categorii. Pe modele GT3 vom regăsi nume precum Alex Cascatău, Lucian Chirvase sau Mihai Rusu, în timp ce plutonul categoriei GT4 îi va include, printre alții, pe Victor Nicolae, Radu Dumitrescu, Marian Andrei și Cezar Toader.

La ora 21:30 va începe sesiunea de calificări de 20 de minute, care va fi urmată de cursa de două ore cu tranziție zi-noapte. Dacă în primele trei etape de campionat nu s-a concretizat amenințarea ploii, aceasta are șanse mult mai mari de a interfera cu parcursul din Munții Ardeni, complicând misiunea combatanților. O altă noutate a acestei curse este testarea sistemului de live stewarding, un grup de comisari având responsabilitatea de a analiza reluările incidentelor și de a dicta penalizările ce se cuvin chiar în timpul întrecerii.

”Eficiența comunicării cu Lefteris Axiotis și colectivul ligii elene a făcut ca lucrurile să se lege imediat. Ne-am dat seama ambii, privind cursele omologilor, că suntem într-un punct evolutiv similar și că titularii și-ar dori o asemenea provocare, pentru a ști care le este nivelul actual. Suntem în plin sezon competițional: F1Axion a avut etapă pe 17 februarie, RLR va avea pe 21. Însă atunci când vrei ceva foarte tare, se găsește o cale – asta ne-au dovedit-o chiar concurenții care au acceptat invitațiile fără să clipească. Contăm pe suporteri, pe un spirit al tricolorilor care acum are ocazia de a se exprima și în sim racing. Pentru prima oară vom avea stream în limba engleză și sperăm ca această întrecere să reprezinte o carte de vizită pentru ambele comunități” a declarat Alexandru Șiclovan, promotor al Racing League Romania.

Transmisiunea poate fi urmărită pe contul de Youtube al Racing League Romania: https://www.youtube.com/watch?v=SA5n8-T4aAk

Selecționata României pentru cursa amicală cu Grecia

Categoria GT3

  1. Cristian Berindea
  2. Alex Cascatău
  3. Lucian Chirvase
  4. Mihai Rusu
  5. Tudor Mihai
  6. Sergiu Neagu
  7. Leo Borlovan
  8. Cătălin Tufeanu
  9. Maximilian Junger
  10. Vlad Tănăsescu

Categoria GT4

  1. Andrei Bechir
  2. Victor Nicolae
  3. Cezar Toader
  4. Marius Zanfir
  5. Marian Andrei
  6. Radu Dumitrescu
  7. Robert Prepeliță
  8. Rareș Oprea
  9. Alex Moș
  10. Paul Greavu
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
10.02.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: ”DRIVE TO SURVIVE” ÎN CELE DOUĂ ORE DE LA BATHURST

Echipajul Motul eSports a obținut cea de-a doua victorie din actuala campanie, la finele unei curse în care toți protagoniștii au trecut prin mari emoții. La debut în Assetto Corsa Competizione, Florin Mergea a sărbătorit printr-o clasare pe podium.

București, 10 Februarie. Primele două runde ale sezonului RLR BMW GT Challenge au mai convins o serie de sim raceri români să nu mai stea pe margine și să formeze echipaje valoroase pentru a ataca precalificările de pe Mount Panorama. Printre aceștia s-au numărat vicecampionul olimpic la tenis Florin Mergea și campionul național de karting Aldrin Opran.

Etapa a fost programată chiar în ziua în care ar fi trebuit să se dispute tradiționala întrecere de 12 ore de la Bathurst, rundă de deschidere a Intercontinental GT Challenge. Cum s-a întâmplat adesea în ultima perioadă, scena virtuală a reprezentat refugiul pasionaților de motorsport într-o duminică ce-i aștepta pe concurenții din Racing League Romania cu temperaturile înalte specifice verii australiene. După două etape la lumina farurilor, de această dată a fost trasă la sorți ora 13:00 pentru startul cursei din mediul Assetto Corsa Competizione, ceea ce a echivalat cu un asfalt încins la 47 de grade Celsius.

Strategiile echipelor de top au surprins încă din calificări, când Andrei Bechir (Motul eSports) și Alex Cascatău (Aqirys Racing) au preluat frâiele pentru prima oară în acest sezon pentru a plasa mașinile pe grilă, după ce Cristian Berindea și Victor Nicolae fuseseră învinși de Dragoș Simion (Willi Motorsport) la Suzuka și Nurburgring. Bechir a livrat turul necesar pentru pole la Bathurst, însă a selectat treapta a treia la plecarea în cursă și a fost imediat surclasat de Mihai Șuțeanu (Walk Racing).

Cascatău a plecat de pe poziția a patra, însă un start curajos l-a promovat un loc în detrimentul lui Simion, iar în turul al doilea a executat o manevră inspirată pe exterior în ultimul viraj pentru a trece și de Bechir. După 20 de minute, o pană de curent a provocat abandonul subit al liderului Șuțeanu. Soarta părea să-i surâdă lui Cascatău în momentul în care și Bechir a avut parte de un contact cu un pilot întârziat, însă n-a durat mult până la o nouă răsturnare dramatică de situație: Victor Nicolae nu se putea conecta la server și astfel mașina Aqirys Racing era constrânsă la abandon, când conducea cu aproape 10 secunde avans.

Reparațiile de durată pentru Motul eSports l-au făcut pe Cristian Berindea să pornească în urmărirea noilor rivali: întâi a fost un duel în două acte cu Sergiu Nicolae (Willi Motorsport), apoi tot două episoade, ambele cu contact, în care oponentul a fost Cezar Toader (Textar eSports). Berindea l-a răsucit înspre zidul boxelor pe Toader, apoi a sprintat până la final pentru a construi un ecart cât mai mare față de locul al doilea.

Scopul era de a compensa o eventuală penalizare, care a și venit la scurtă vreme după cursă – însă chiar și cu 20 de secunde adăugate, Berindea și Bechir s-au impus pentru a doua oară în sezon. Echipajul Willi Motorsport a avut probleme de trafic și nu a putut sta suficient de aproape, scăpând victoria printre degete. Toader, cu mașina avariată, a fost nevoit să cedeze ultimul loc pe podium perechii Decarul Racing, formată din Dan Dracea și Florin Mergea.

O întrecere curată, recompensată pe măsură, au efectuat și echipierii HETMOS Racing, Cătălin Tufeanu și Rareș Oprea, clasați pe poziția a patra. La Bathurst au punctat în premieră Napoca Rally Academy (Sergiu Itu – Andrei Morțilă) și Amnesia Racing (Andrei Costea – Iulian Resmeriță). În clasamentul general s-au distanțat în avanposturi primele două echipaje, iar Mount Panorama a schimbat liderii și în ierarhiile destinate debutanților și licențiaților. Următoarea etapă a RLR BMW GT Challenge va avea loc peste două săptămâni în California, pe Laguna Seca.

Clasamente

General

  1. Motul eSports (Berindea-Bechir) 58,5p
  2. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 47p
  3. Textar eSports (Rusu-Toader) 28p
  4. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 27,5p
  5. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 16,5p

Debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 43p
  2. Sebastian Ola (Zecarul eSports) 41,5p
  3. Paul Greavu (MV Racing) 35p

Licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 59,5p
  2. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 39,5p
  3. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 37p
Citeşte în continuare
Sezonul 1 ACC
27.01.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: SUCCES PENTRU WALK RACING ÎNTR-O CURSĂ TENSIONATĂ PE NURBURGRING

Campionul și vicecampionul sezonului precedent al Racing League Romania au debutat cu o victorie tactică în RLR BMW GT Challenge, în spatele acestora producându-se incidente între favoriții la titlu.

București, 27 ianuarie. După o primă etapă spectaculoasă la Suzuka, plutonul din Racing League Romania a mai crescut cu alte cinci echipaje nou-formate, care au complicat ecuația bătăliei pentru puncte. Walk Racing a venit cu speranțe mari din primul moment, iar Mihai Șuțeanu a fost primul pilot care a coborât sub două minute și patru secunde pe turul de circuit în sesiunea de calificări. Cristian Berindea (Motul eSports) și Victor Nicolae (Aqirys Racing) nu au reușit să-l devanseze, ambii ratând ocazia de a exprima în doar 10 minute viteza pe care o dovediseră de-a lungul antrenamentelor din timpul săptămânii.

În schimb, a găsit zecimea esențială Dragoș Simion (Willi Motorsport), care a plasat mașina cu numărul 7 în pole position pentru a doua cursă la rând. De această dată a și plecat perfect, păstrându-și prima poziție pe tot parcursul secvenței sale de jumătate de oră, în pofida presiunii exercitate de Șuțeanu. În urma celor doi, încă de pe primii metri ai întrecerii a avut loc contactul dintre Nicolae și Berindea, soldat cu o pierdere majoră de poziții pentru cel din urmă, dar și pentru Tudor Mihai (Racelogic).

Berindea și-a croit apoi drum prin pluton, însă pierderea de timp era majoră și ținta realistă devenea locul al patrulea, cu puncte importante în clasamentul general. Victor Nicolae a revenit și el de pe poziția a noua pentru a-i preda mașina lui Alex Cascatău pe 3. La standuri s-a produs rocada la vârf, Walk Racing reușind să devanseze echipajul Willi Motorsport, care pentru a doua cursă consecutivă pierdea o poziție importantă în momentul schimbului de pilot. Sergiu Nicolae a ieșit în fața lui Cascatău, însă n-a durat mult până la duelul direct dintre cei doi piloți care se mai duelaseră în Cupa Logan (2015) și Romanian Endurance Series (categoria A2, 2018).

Un contact bărbătesc în primul ac de păr a fost urmat de trecerea lui Cascatău pe locul secund. În fața sa, liderul Victor Taraș își construise un avans de cinci secunde, iar campionul din Supercar Challenge a reușit apoi în trafic să se apropie. N-a fost de ajuns să dea și atacul, iar apoi oricum mașina Aqirys Racing a primit o penalizare pentru incidentul din primul tur și astfel poziția a doua a mers în contul Willi Motorsport. Această decizie a comisarilor i-a adus lui Sergiu Nicolae victoria în clasamentul licențiaților, în timp ce Sebastian Ola (Zecarul eSports) a fost cel mai bine clasat debutant.

Cu victoria de la Nurburgring, Walk Racing intră în grupul de frunte, în care Andrei Bechir a adus echipajul Motul eSports la sosire pe 4, iar Mihai Rusu și Cezar Toader (Textar eSports) au conlucrat pentru a urca până pe 5. Următoarea oportunitate de a strânge puncte importante va fi runda de la Bathurst, peste două săptămâni.

Clasamente

General

  1. Motul eSports (Berindea-Bechir) 32,5p
  2. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 29p
  3. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 27,5p
  4. Textar eSports (Rusu-Toader) 18p
  5. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 16,5p

Debutanți

  1. Paul Greavu (MV Racing) 27p
  2. Marian Andrei (Racelogic) 25p
  3. Maximilian Junger (CRG Racing Romania) 18p

Licențiați

  1. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 37p
  2. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 34,5p
  3. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 21,5p
Citeşte în continuare
Sezonul 6 Racing League Romania
12.01.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: MOTUL ESPORTS ANUNȚĂ CULOAREA PRINTR-O PRESTAȚIE DE TOP LA SUZUKA

Cristian Berindea și Andrei Bechir au conlucrat pentru o victorie matură în prima cursă de anduranță a noii ere din Racing League Romania, pe platforma Assetto Corsa Competizione. La finele a două ore în care s-a parcurs distanța unui Grand Prix, Aqirys Racing și Willi Motorsport au completat podiumul în nocturnă.

București, 12 ianuarie. Tranziția către un nou mediu de simulare a facilitat găzduirea unui număr record de concurenți într-o etapă a RLR, BMW GT Challenge începând cu 68 de piloți dornici să-și măsoare forțele într-o cursă mai lungă ca oricând. Echipaje echilibrate din punct de vedere valoric s-au format în presezon și au cooperat pentru găsirea setărilor optime ale modelului BMW M4 GT4, iar sesiunea de calificări deja a rezervat o surpriză.

Favoriți a priori în acest debut de sezon erau perechile Motul eSports (Cristian Berindea – Andrei Bechir) și Aqirys Racing (Alex Cascatău – Victor Nicolae), ambele echipaje având titulari ce se regăsesc în Top 5 în RLR Hall of Fame din perspectiva numărului de victorii. Totuși, nici Berindea și nici Nicolae nu au găsit turul perfect în cele 10 minute de calificări, iar Dragoș Simion (Willi Motorsport) le-a suflat pole position-ul.

Dezbaterea de acum 30 de ani dintre Senna și Prost legată de poziționarea pole-ului pe traseul de la Suzuka s-a dovedit la fel de actuală în plan virtual, căci Berindea a executat impecabil procedura de start lansat și a efectuat depășirea crucială pentru șefia cursei încă de pe primii metri. Ulterior, acesta a evadat, construind un avans semnificativ pe baza a trei argumente: ritmul superior, lupta directă dintre Simion și Nicolae ce i-a încetinit pe ambii și, în fine, uzura pronunțată a anvelopelor acestuia din urmă. În urma primilor trei s-au încins spiritele într-un grup de cinci (Cîmpean, Rusu, Ola, Mihai, Tănăsescu), cu atingeri ce au ajuns în atenția comisarilor.

La jumătatea cursei s-au realizat schimburile obligatorii de piloți, prilej de optimism pentru echipajul Aqirys Racing care a avut strategia optimă pentru a urca pe locul secund. Mai mult, Alex Cascatău a redus diferența față de lider de la 15 secunde la doar 6, lăsându-l în urmă pe Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) să se lupte cu problemele hardware și să contenească ofensiva lui Cezar Toader (Textar eSports). Bechir și-a intrat în ritm după câteva bucle și a pus distanță în trafic față de Cascatău, asigurându-și un final liniștit de cursă în care, fără a forța, a ajuns să prindă din urmă cu un tur toți adversarii până la poziția a noua.

Motul eSports a recidivat astfel după ratarea obiectivelor din sezonul precedent, asumându-și un statut de echipaj favorit pentru titlu, urmăritorii fiind deciși să riposteze începând cu etapa următoare, ce va avea loc peste două săptămâni, pe Nurburgring. În urma perechii Aqirys se profilează o luptă strânsă pentru poziția a treia în cursele ce vor urma, cu Willi Motorsport, Textar eSports și Racelogic. Marian Andrei s-a impus în clasamentul debutanților, Alex Cascatău în cel rezervat licențiaților, iar Horia Platona, Alex Mirea și Matei Mihăescu sunt alți piloți de circuit ce au încheiat etapa japoneză în Top 10, implicit în zona punctelor.

Clasamente

General

  1. Motul eSports (Berindea-Bechir) 25p
  2. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 18p
  3. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 16p
  4. Textar eSports (Rusu-Toader) 12p
  5. Racelogic (Mihai-Andrei) 10p

Debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 25p
  2. Maximilian Junger (CRG Racing Romania) 18p
  3. Paul Greavu (MV Racing) 15p

Licențiați

  1. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 25p
  2. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 18p
  3. Alex Mirea și Horia Platona (RWD Racing Team) 15p

 

Citeşte în continuare
Sezonul 6 Racing League Romania
08.01.2021

RACING LEAGUE ROMANIA BMW GT CHALLENGE: RIVALITATE SPORTIVĂ ȘI SPECTACOL LA UN ALT NIVEL CU ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

Scena curselor virtuale turează deja motoarele în 2021, iar Racing League Romania răspunde cerințelor odată cu tranziția la o platformă de ultimă generație, dezvoltată în colaborare cu cel mai mare organizator de competiții GT din lume. BMW România se alătură RLR pentru al treilea sezon consecutiv și oferă cel mai spectaculos premiu din universul autohton de sim racing.

București, 8 ianuarie. Acțiunea din RLR revine după un interval de pregătire de două luni, iar schimbările sunt numeroase și atractive. La cererea comunității și din dorința de a oferi cel mai imersiv produs mediatic s-a efectuat tranziția de la mediul de simulare Assetto Corsa (ce are o vechime de șase ani) la produsul actual al aceluiași studio Kunos Simulazioni, Assetto Corsa Competizione. Această platformă este licențiată de către Stephane Ratel Organisation, structura ce patronează seriile de top cu modele GT3 și GT4 de pe patru continente.

Dacă la nivelul GT3 BMW se află în procesul de tranziție de la modelul M6 GT3 ce s-a dovedit încă suficient de competitiv în 2020 (succese la Nürburgring 24h, Indianapolis 8h și Kyalami 9h) către M4 GT3 (ce va fi omologat înaintea sezonului 2022), continuitatea este asigurată la scara competițiilor rezervate categoriei GT4, unde produsul mărcii intră în al patrulea an de exploatare. În cadrul galei BMW SIM Live din decembrie a fost lansată o competiție virtuală oficială pe platforma Assetto Corsa Competizione în care se va folosi modelul BMW M4 GT4, aceasta fiind și alegerea seriei din România.

"Majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est sunt reprezentate în elita competițiilor virtuale. Românii de top și-ar putea găsi locul pe acele grile valoroase, identificarea și formarea lor fiind un obiectiv principal al RLR în 2021. La fel ca în cursele reale, campionatul național trebuie să fie o experiență cât mai instructivă, motiv pentru care propunem RLR BMW GT Challenge cu această mașină. Sperăm ca steagul României să apară de cât mai multe ori în fiecare challenge lunar din BMW SIM Time Attack", a declarat Alexandru Șiclovan, promotorul RLR.

"Racing League Romania este, în primul rând, o comunitate care a construit, prin pasiune, un campionat foarte profesionist care etapă de etapă adună sute de participanţi. Ne bucurăm să fim alături de RLR şi să contribuim la vizibilitatea proiectului cu transmisii pe pagina de Facebook BMW România. Cei care sunt alături de noi şi urmăresc spectacolul contribuie la acest fenomen pentru că valoarea sportului este dată de numărul de spectatori. Sperăm să construim pe audienţa obţinută anului trecut - spectacolul va fi sigur fascinant", a declarat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Format și calendar

Campionatul are programate 10 etape, la interval de două săptămâni, între 10 ianuarie și 17 mai 2021. Circuitele vizitate sunt cele pe care se va concura în realitate în GT4 European Series (unde se pot compara timpii din simulator cu cei din realitate), la care se adaugă rundele din Intercontinental GT Challenge. Primele nouă etape vor avea durate alternative de una sau două ore, iar finala de pe circuitul spaniol de Grand Prix de la Barcelona se va ține pe parcursul a patru ore.

RLR BMW GT Challenge este deschis echipajelor de doi piloți ce se vor succeda la comenzile modelului M4 GT4 și începe cu o cursă de două ore la Suzuka (Japonia), ce va fi transmisă pe pagina de Facebook BMW România duminică, 10 ianuarie, de la ora 20:00.

Nume importante pe grilă

Propunerea Racing League Romania a avut ecouri remarcabile în comunitatea tot mai vastă de sim racing din țară, iar pe lista de înscrieri se poate observa cum această pasiune unește practicanți ai diverselor discipline. Echipele campioane din seriile naționale de circuit (Willi Motorsport) și de raliuri (Napoca Rally Academy) se vor număra printre protagoniști, iar dintre cei care au cucerit titluri de campioni în 2020 - Emil Nestor (Campionatul Naţional de Viteză în Coastă), Sergiu-Sebastian Itu (Campionatul Naţional de Raliuri), Sergiu Nicolae (Romanian Endurance Series) și Alex Cascatău (Supercar Challenge Benelux) - doar acesta din urmă are momentan în palmares și un titlu în RLR.

Bătălia la vârf se profilează între echipajele Motul eSports (Cristian Berindea și Andrei Bechir) și Aqirys Racing (Victor Nicolae și Alex Cascatău). Primii au avantajul titlurilor obținute în sezoanele 4 și 5 din RLR, însă adversarii lor tradiționali plusează printr-un parteneriat cu Filep Race Engineering, structura fondată de inginerul român Andrei Filep ce are o experiență de două decenii în motorsport la cel mai înalt nivel (Le Mans 24h, Nürburgring 24h, ADAC GT Masters). Victor Nicolae explică: "Tranziția la noul mediu de simulare ne permite să exploatăm mult mai eficient datele de telemetrie, iar asta a atras inginerii de curse în sim racing. Este o onoare pentru noi să lucrăm cu dl. Filep și să demonstrăm împreună cât de transferabile sunt aceste cunoștințe astăzi, cum te poți forma în mediul virtual pentru profesiunile tehnice ale motorsportului".

În același spirit revin în RLR și echipele universităților politehnice din București și Timișoara, ce au purtat deja dueluri virtuale în primăvara anului 2020. România are deja o tradiție în Formula Student, iar setarea mașinilor și domeniul achiziției de date pot fi puse facil în practică în mediul de simulare. Din același ecosistem provine și Horia Platona, cu performanţe cu echipa de Formula Student Braşov BlueStreamline, pentru ca apoi să se afirme ca pilot de circuit și inginer. Acesta va face echipă în RLR BMW GT Challenge cu viitorul său adversar de pe Motorpark în Romanian Endurance Series, Alex Mirea, un pilot care s-a afirmat în cursele de coastă din România. Alte nume importante ce continuă în RLR sunt fostul pilot de coastă Marian Andrei, campionul categoriei Supersport la ROTAC în 2020 Radu Dumitrescu, pilotul internațional de monoposturi Matei Mihăescu și campionul național de snowboard Andrei Morțilă, instructor certificat BMW.

Clasamente și premii

Atât formatul de cursă, cât și sistemul de punctaj sunt inspirate din GT World Challenge. Prioritar este clasamentul echipajelor, existând totodată și o ierarhie separată a piloților ce va avea diferențe doar în cazul absențelor individuale. Dat fiind nivelul la care s-a ajuns în RLR, se justifică introducerea unui clasament al debutanților, iar licențiații FIA, ACR sau FRAS la discipline de circuit vor lupta în paralel pentru un trofeu dedicat. Marele premiu oferit de BMW România va fi un produs Fanatec, producătorul de platforme pentru sim racing cu care BMW pregăteşte lansarea unui volan ce poate fi folosit în acelaşi timp atât pe simulatoarele Fanatec, cât şi pe noul BMW M4 GT3.

De asemenea, Smart Driving continuă să susțină inițiativa RLR de a promova talentele către competițiile reale, oferind un loc într-o mașină de curse la o etapă ROTAC printr-o selecție de tip shoot-out pe Motorpark România. "Inedit este faptul că nu vor fi eligibili doar cei din fruntea clasamentelor, ci un loc va fi ocupat prin tragere la sorți de orice participant RLR ce se prezintă la cel puțin jumătate din etapele BMW GT Challenge, iar șansele de câștig sunt proporționale cu numărul de curse efectuate", afirmă fondatorul ligii, Lucian Chirvase.

În 2021 se dezvoltă și clasamentul pentru pilotul anului, în care vor fi contabilizate rezultatele din toate evenimentele competitive organizate sub egida RLR, printr-un sistem de medalii, de inspirație olimpică. În funcție de aceasta va fi desemnat reprezentantul României la cea de-a doua ediție a FIA Motorsport Games (Marseille / Paul Ricard, octombrie 2021), în virtutea acordului la care promotorul a ajuns cu autoritatea sportivă națională FIA, Automobil Clubul Român. În cadrul acestor "Jocuri Olimpice ale sporturilor cu motor" are loc ESports Cup, întrecerea de sim racing la care România va avea ocazia debutului.

Despre BMW M4 GT4

Primul model BMW omologat pentru categoria GT4 a apărut pe circuite în 2018, reușind o primă victorie în seria europeană chiar în mâinile unui pilot român. Răzvan Umbrărescu, secondat de italianul Gabriele Piana, a câștigat pe traseul de la Misano. Cei doi s-au mai clasat pe podium de alte trei ori, iar M4 GT4 a triumfat în patru dintre cele 12 etape. Anul următor le-a adus și titlul european la categoria de top (Silver) prin Simon Knap și Alec Udell (MDM Motorsport), iar în 2020 BMW a fost mașina care a dat campionul în puternicele serii naționale din Franța (FFSA GT), Germania (ADAC GT) sau Italia (Campionatul de Sprint GT).

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2021

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și curse variate în perioada dintre campanii (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race). Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și continuă să poată fi urmărite pe micile ecrane la Telekom Sport. 2021 aduce tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se între lunile ianuarie și mai, cu modelul BMW M4 GT4.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Citeşte în continuare

__________

01.01.2021

PROMOTER

West Competition Racing

Citeşte în continuare
03.01.2021

PARTENERI

  • BMW România
  • Smart Driving
  • Aqirys
  • Textar
  • MotorPark România
  • Playseat
  • Racing Sim
Citeşte în continuare
04.01.2021

PARTENERI MEDIA

  • Telekom Sport (partener media)
  • Adevărul Auto (partener media)
  • Newsweek (partener media)
  • 100% Sport (partener media)
  • DesignMe (partener media)
  • The Car Guys (partener media)
  • eGames Report (partener media)
Citeşte în continuare
    BMW Stay Safe

    DISTANŢA DE SIGURANŢĂ NU A FOST NICIODATĂ MAI IMPORTANTĂ.

    DISTANŢA DE SIGURANŢĂ NU A FOST NICIODATĂ MAI IMPORTANTĂ.

    Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

    • Disclaimer reference invalid