SUPERIORITATE.
FĂRĂ NICIUN
COMPROMIS.

BMW M

Născute pe pista de curse,
dar se simt ca acasă
pe orice traseu:
automobilele M.

Automobilele M îşi perfecţionează abilităţile pe cea mai dificilă pistă de testare din lume. Circuitul Nordschleife din Nürburgring reprezintă locul în care este conceput şi dezvoltat sufletul fiecărui automobil M. Acest suflet este dedicat senzaţiei motorsport, pentru ca tu să te simţi ca acasă pe fiecare traseu.

Citeşte în continuare
SUPERIORITATE. <br> FĂRĂ NICIUN <br> COMPROMIS.Născute pe pista de curse, <br> dar se simt ca acasă<br>pe orice traseu: <br> automobilele M.
BMW Series 4 M

AUTOMOBILELE M: PLĂCERE PURĂ DE A CONDUCE.

Pentru a câştiga, trebuie să oferi tot ce e mai bun, iar automobilele motorsport oferă totul. La acelaşi lucru ne aşteptăm şi de la noi înşine. Un exemplu în acest sens este cel mai sportiv model din gama automobilelor sport, legendarul BMW M1, pilotat de către Niki Lauda şi Nelson Piquet în timpul seriei Procar. Iar atunci când vine vorba de dezvoltarea şi de conceperea automobilelor noastre unice, nimic nu s-a schimbat. Datorită perfecţiunii până la ultimul detaliu, automobilele M sunt născute pentru curse. Cu toate acestea, automobilele M demonstrează performanţă şi în utilizarea de zi cu zi – în oraş, pe drumuri de ţară sau pe autostrăzi.

M Performance
M Performance
M Performance

DESIGN FASCINANT, ÎN STILUL M INCONFUNDABILUL.

Perfecţiunea se completează armonios cu estetica. Iar estetica nu se limitează la suprafaţă, la vopsea sau la materiale – ci este exprimată prin design aerodinamic şi prin alte abilităţi tehnice. Designerii şi inginerii BMW M ştiu că forma şi funcţionalitatea se completează reciproc şi astfel creează soluţii care să îmbine aceste două aspecte într-o piesă de artă unică, spectaculoasă.

Un automobil sport nu are elemente inutile – aspect valabil şi în cazul aerodinamicii. Acesta este motivul pentru care oglinzile exterioare ale BMW M trebuie să reziste în tunelul aerodinamic. Însă aerul nu este singurul aspect atunci când vine vorba de frânare aerodinamică: prizele mari de aer ale şorţului faţă caracteristic M permit aerisirea motorului şi răcirea discurilor de frână ale jantelor M din aliaj uşor, în timp ce fluxul de aer de-a lungul difuzorului spate asigură stabilitate mare. Lamelele M laterale se disting imediat, la fel ca şi ţeava M dublă de eşapament. Împreună, toate acestea sunt semnele distinctive ale unui adevărat atlet.

M Power

M POWER: EMOŢIE VIBRANTĂ.

Trăsătura distinctivă a tuturor motoarelor M este aceea că nu reprezintă versiunea îmbunătăţită a motoarelor standard, ci reprezintă dezvoltări ale tehnologiei motorsport pentru orice traseu. Aceste inovaţii deschid calea pentru alte motoare BMW. Cuvintele „M Power” reprezintă simbolul exclusiv al calităţii, care oferă tehnologie unică, performanţă uluitoare şi calitate la superlativ. Puterea de neegalat lasă în urmă tot ce e obişnuit: cupluri inegalabile de către alte motoare, turaţii instante şi putere la cea mai fină apăsare a pedalei de acceleraţie – şi mai presus de toate, numeroase tehnologii inovatoare eficiente, precum cuplu maxim, turbocompresoare Twin Scroll cu galerie de evacuare „cross-bank”, valve cu o singură supapă de admisie, arbore cotit forjat. Indiferent de numărul de cilindri, toate motoarele noastre de înaltă performanţă oferă putere absolută şi eficienţă maximă.

INOVAŢIILE REVOLUŢIONARE DUC LA IDEI CREATIVE PENTRU ACŢIUNI CREATIVE.

Acesta este motivul pentru care BMW M oferă inginerilor săi libertate pentru a-şi pune ideile în practică, abordare care a avut ca rezultat inovaţii tehnice şi care a reprezentat calea de urmat - nu doar pentru automobilele sport de înaltă performanţă, ci şi pentru numeroase modele BMW. „BMW M” devine astfel simbolul puterii de a inova pe care o are BMW Group.

Fiecare detaliu este reinterpretat de la început şi până la sfârşit – acesta este modul în care sunt create inovaţiile. De exemplu, transmisia cu ambreiaj dublu şi Drivelogic, care permite BMW M3 să exploateze puterea maximă a motorului V8 cu cuplu maxim şi fără întreruperi în schimbarea vitezelor. Sau galeria de evacuare „cross-bank”, căreia i se datorează răspunsul extrem de rapid al motorului BMW X5 M şi X6 M. Greutate mică, putere maximă, control mai mare: acestea sunt sursele plăcerii nelimitate de a conduce.

BMW X3 M

AGILITATE M: LIMITE CARE TE PROVOACĂ.

Îmbinarea armonioasă dintre sistemul de frânare, de acceleraţie laterală şi de tracţiune: definirea liniei ideale presupune definirea perfecţiunii chiar şi în situaţii extreme. Iar automobilele M reprezintă instrumentele perfecte pentru a îndeplini acest scop: construcţie uşoară inteligentă cu centru de greutate coborât şi mase rigide uşoare, şasiu rigid, suspensie şi amortizoare care funcţionează la fel de bine atât pe pistele de curse, cât şi în virajele din munţii Alpi. Rezultatul: de exemplu, plafonul fabricat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP - Carbon Fiber Reinforced Plastic), părţile laterale şi şasiul fabricate din aluminiu, în timp ce suspensia M adaptivă evidenţiază rafinamentul general al construcţiei.