Electromobilitate BMW, sumar electromobilitate BMW

ELECTROMOBILITATEA BMW – TRĂIEŞTE ACUM VIITORUL.

Însoţeşte-ne pentru a descoperi lumea modelelor BMW electrice şi plug-in hybrid.

ELECTROMOBILITATEA BMW – TRĂIEŞTE ACUM VIITORUL.Însoţeşte-ne pentru a descoperi lumea modelelor BMW electrice şi plug-in hybrid.

După aproape cinci decenii de cercetare şi dezvoltare, transferăm sustenabilitatea şi mobilitatea prietenoasă cu mediul înconjurător pe şosea, cu o varietate de modele electrice. Pe lângă modelele noastre integral electrice, precum noul BMW iX3 sau BMW i3 şi BMW i3s, flota noastră de modele plug-in hybrid, care este cea mai mare de pe piaţa auto, garantează tot ce este mai bun din ambele lumi, pentru fiecare stil de viaţă şi fiecare necesitate. Autonomia impresionantă şi pachetul complet de încărcare de la BMW îţi oferă experienţe de condus în mod electric şi încărcare lipsite de griji şi în acelaşi timp mai flexibile, mai comode, mai directe şi mai prietenoase cu mediul înconjurător ca niciodată. În calitate de producător de automobile, ne angajăm să atingem obiectivele Acordului de la Paris privind schimbările climatice şi avem ambiţia de a fi cel mai de succes şi mai sustenabil furnizor premium pentru mobilitate individuală. La urma urmei, pentru noi sustenabilitatea nu este o tendinţă, ci un apel la acţiune.

Citeşte în continuare

PENTRU CĂ FIECARE ÎŞI URMEAZĂ PROPRIA CALE SPRE VIITOR.

Electromobilitatea oferită de BMW.

Pentru a oferi fiecăruia răspunsul potrivit, noi am dezvoltat în cadrul BMW trei concepte diferite pentru mobilitate electrică şi sustenabilă: modelul integral electric, modelul plug-in hybrid şi modelul cu tehnologie „Mild Hybrid”. Astfel, creăm o ofertă diversificată şi individualizată pentru toţi clienţii noştri şi în acelaşi timp îmbunătăţim în mod continuu bilanţul de mediu al întregii noastre flote de automobile.

Electromobilitate BMW, tehnologii BMW eDrive, modele BMW electrice
Electromobilitate BMW, tehnologii BMW eDrive, modele electrice

MODELUL ELECTRIC.

Plăcere de a conduce 100% electrică: trebuie să fi trăit tu însuţi senzaţia unică oferită de condusul unui model electric, pentru a o înţelege pe deplin. Nimic nu se compară cu răspunsul direct, fără compromis şi foarte rapid al motorului electric, de îndată ce apeşi pedala de acceleraţie, dar nici cu caracteristicile revoluţionare ale acceleraţiei, comportamentul la condus extrem de agil şi dinamic sau cu sentimentul trecerii aproape silenţioase prin traficul urban şi rural, de parcă ai pluti. Descoperă o experienţă de condus nouă şi emoţionantă, cu senzaţii de încântare şi încredere, dar şi zero emisii de noxe – indiferent de locul spre care te poartă drumul.
Electromobilitate BMW, tehnologii BMW eDrive, modele plug-in hybrid

BMW PLUG-IN HYBRID.

Eficienţă maximă, confort suprem şi dinamică de condus exclusivistă: aceste lucruri sunt reprezentative pentru toate modele BMW plug-in hybrid. Mult mai flexibile decât orice alt tip de automobil, acestea îmbină tot ce este mai bun din ambele lumi şi, cu sistemul de propulsie electric suplimentar, aduc varietatea individuală şi lipsa emisiilor de noxe în viaţa ta de zi cu zi, prin simpla apăsare a unui buton. Trăieşte experienţa de condus electrică şi silenţioasă prin traficul oraşului, de exemplu, în timp ce navetezi şi te bucuri de confortul familiar şi de plăcerea de a conduce, care însoţeşte senzaţia de condus dinamică şi sportivă a modelelor BMW autentice.
Electromobilitate BMW, tehnologii BMW eDrive, modele cu tehnologie „Mild Hybrid”

MILD HYBRID.

Tehnologia „Mild Hybrid” este folosită la automobilele cu motor clasic cu ardere internă şi este integrată pentru recuperarea energiei la frânare. Pentru a realiza acest lucru, energia cinetică creată în timpul frânării sau atunci când automobilul rulează la liber este transformată în energie electrică, care apoi este stocată în bateria suplimentară. Energia stocată poate fi folosită pentru a alimenta sistemele electrice ale automobilului şi pentru a susţine motorul cu ardere internă. Ca rezultat, consumul de combustibil şi emisiile de СО₂ scad, în timp ce caracteristicile de decelerare sporite creează un adevărat avantaj pentru dinamică.
Electromobilitate BMW, modele BMW electrice

Aş dori să descopăr modelele BMW electrice.

Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid

Aş dori să descopăr modelele BMW plug-in hybrid.

Electromobilitate BMW, podcast BMW „Changing Lanes”, modele electrice şi plug-in hybrid

„CHANGING LANES” – DESCOPERĂ PODCAST-UL BMW!

„Changing Lanes” (trad. „Schimbarea benzilor de circulaţie”) este podcast-ul oficial BMW. În acest episod, explicăm diferenţele dintre modelele plug-in hybrid, modelele electrice, şi modelele cu tehnologie „Mild Hybrid”, precum şi multe altele. Ştim că este dificil să ţii pasul cu toate tehnologiile atunci când vine vorba de electromobilitate. De aceea, folosim acest episod al podcast-ului „Changing Lanes” pentru a explica ce tipuri de modele electrice există, de la cele PHEV până la cele cu celule de combustie. Aşadar, pregăteşte-te pentru a învăţa principalele diferenţe privind încărcarea, configuraţia motorului şi folosirea zilnică – iar, dacă doreşti să fii la curent cu modul în care funcţionează automobilele electrice, ascultă acest episod din podcast-ul nostru BMW.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW

Aş dori să aflu mai multe despre încărcare.

Electromobilitate BMW, autonomie BMW

Aş dori să aflu mai multe despre autonomie.

Electromobilitate BMW, sustenabilitate BMW

Aş dori să aflu mai multe despre sustenabilitate.

Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

BMW iX3
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 18,5

 

Modelele BMW Seria 3 Sedan Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,3 – 1,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 30 – 32
Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,9 – 15,9

 

Modelele BMW Seria 5 Sedan Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,3 – 1,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 31 – 36
Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,8 – 15,6

 

BMW Seria 4 Coupé:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,3
Emisii medii de CO2, în g/km: 143

 

 

 

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

 

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

 

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

 • BMW iX3
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum electric mixt în kWh/100 km: 18,5

  Modelele BMW Seria 3 Sedan Plug-in Hybrid:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,3 – 1,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 30 – 32
  Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,9 – 15,9

  Modelele BMW Seria 5 Sedan Plug-in Hybrid:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,3 – 1,6
  Emisii medii de CO2, în g/km: 31 – 36
  Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,8 – 15,6

  BMW Seria 4 Coupé:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 143

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile sunt bazate pe reglementările WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”). În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.